Istanbul

20./25.04.2023., Turska

Opis destinacije

ISTANBUL - jedini grad na svetu koji se prostire na dva kontinenta i jedini koji je bio prestonica 3 velika carstva: Rimskog, Vizantijskog i Osmanlijskog. Ovaj veličanstveni grad leži na Bosforu, čuvenom moreuzu koji odvaja evropski od azijskog dela Turske i spaja Crno more sa Mediteranom. Osnovan pod imenom Vizantion, svetsku slavu je stekao kao Konstantinopolj, a postao je jedan od najposećenijih na svetu pod današnjim imenom - Istanbul. Ne propustite da upoznate građevine iz svih perioda njegove bogate istorije, na čelu sa velelepnom Aja Sofijom iz 6. veka, koja je preko 1000 godina bila najimpozantnije delo ljudskih ruku. Otkrijte zašto je ovaj grad "drugi Rim" i zašto je i danas jedan od najvažnijih centara svetske trgovine i politike, ali i raskrsnica puteva, kao i popularna turistička destinacija koja mami lepotom, istorijom, ukusima, mirisima - i naravno tradicionalnim bazarima.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Autobus
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
ISTANBUL
3 noćenja *** Termin: 20./25.04.2023.
Polazak: Zrenjanin, Beograd, Niš

Cena paket aranžmana:
Polazak iz Niša139€
Polazak iz Beograda149€
Polazak iz Zrenjanina159€

Plaćanje u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom srednjem kursu NBS
*** Minimum za realizaciju programa 45 prijavljenih putnika. ***

U cenu aranžmana uključeno:
- Prevoz turističkim autobusom (AC, TV, DVD);
- Smeštaj u hotelu sa Avalonya 3* na bazi tri noćenja sa doručkom. Smeštaj u dvokrevetnim sobama, sa mogućnošću dodavanja pomoćnog ležaja;
- Usluge pratioca grupe;
- Usluge lokalnog vodiča;
- Panoramsko razgledanje grada;
- Troškovi organizacije putovanja.

U cenu aranžmana nije uključeno:
- Fakultativni izleti;
- Međunarodno putno zdravstveno osiguranje;
- Individualni troškovi.

Popusti i doplate:
- Deca do 12 godina u pratnji dve odrasle osobe imaju popust 10€; 
- Treća odrasla osoba u 1/3 sobi ima popust 5€;
- Putnici koji koriste sopstveni prevoz imaju popust 30€ (na upit);
- Doplata za jednokrevetnu sobu 60€.

Cene fakultativnih izleta:
- Pešačka tura i obilazak istorijskih lokaliteta: Aja Sofija, antički hipodrom, Plava džamija, dvorište Topkapi palate - 20 € (ulaznica za Topkapi se kupuje individualno na licu mesta);
- Vaseljenska patrijaršija, Balat, Bugarska (gvozdena) crkva, Miniaturk, Venecia outlet - 20 €;
- Krstarenje Bosforom, Ortakoj, Taksim - 25 €;
- Tursko veče na brodu - 40 €;
- Tursko veče u restoranu Gar - 35 €;
- Azijski deo Istanbula - 25 €.

*** Minimum za realizaciju fakultativnih izleta je 25 putnika. ***
Hotel Avalonya 3*: hotel se nalazi u starom evropskom delu Istanbula, Aksaray – Fatih, na oko 2 km od velikog pokrivenog bazara Kapali Čaršije. Tramvajska stanica Jusuf Paša udaljena je na 10 minuta hoda. Metro stanica Jenikapi je udaljena 250 m od objekta. Sadržaj: hotel raspolaže restoranom, barom, WiFi-om, liftom. Jednostavno namestene sobe su dvokrevetne ili dvokrevetne sa pomoćnim ležajem. Opremljene kupatilom sa fenom za kosu, klimom, telefonom, SAT TV-om. Usluga je noćenje sa doručkom (doručak je po principu samoposluživanja - švedski sto).

1. dan - 20.04. četvrtak: Polazak grupe iz Zrenjanina u 17.00h (tačno vreme proveriti dva dana pre polaska) sa parkinga ispred  nove spordske hale Medison. Noćna vožnja kroz Bugarsku sa kraćim pauzama za odmor. 

2. dan - 21.04. petak: Dolazak u Istanbul u prepodnevnim časovima. Panoramsko razgledanje grada: zidine Konstantinopolja, Valensov akvadukt, Zlatni rog, Bosfor, Palata Dolmabahče, Galata most. Smeštaj u hotel. Nakon kraćeg odmora fakultativna šetnja sa vodičem. Šetnja obuhvata pretežno ulicu Ordu, glavnu ulicu starog evropskog dela Istanbula. Upoznavanje sa načinom funkcionisanja javnog gradskog prevoza u Istanbulu. Od znamenitosti videće se Laleli džamija, zgrada državnog Univerziteta u Istanbulu, ostaci Teodosijeve trijumfalne kapije, Bajazitov trg i džamija, robna kuća Morava, Kapali čaršija, Sinan-pašino turbe, Konstantinov stub, nekadašnji antički Hipodrom (danas trg Sultanahmet), Plavu džamija, Aja Sofija (spolja). Šetnja se završava u prvom dvorištu Topkapi palate. Slobodno vreme. Noćenje.

3. dan - 22.04. subota: Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti. Fakultativno: obilazak Vaseljenske patrijaršije, Gvozdene bugarske crkve svetog Stefana i živopisnog kvarta Balat, poznatog po šarenim stepenicama. Zatim odlazak do Miniaturka, jedinstvena izložba minijaturnih maketa koje predstavljaju najznačajnije objekte sagrađene u osmanskom i u periodu moderne Turske. Šoping u outlet centru Venecija koji je replika istoimenog grada. Slobodno vreme. U večernjim časovima mogućnost fakultativnog odlaska na tursko veče. Noćenje. 

4. dan - 23.04. nedelja: Doručak. Slobodno vreme ili fakultativni odlazak na krstarenje Bosforskim moreuzom u pratnji lokalnog vodiča. Nakon toga poseta kvartu Ortakoj, najpopularnijem mestu za izlaske na samoj obali Bosfora, a zatim slobodno vreme na Trgu Taksim i glavnoj ulici Istiklal. Slobodno popodne. Fakultativno: u večernjim časovima odlazak u restoran na brodu, sa orijentalnom muzikom uz večeru i neograničeno piće. Noćenje.

5. dan - 24.04. ponedeljak: Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme ili fakultativno izlet u azijski deo Istanbula: obilazak Čamlidža džamije, Uskudar, Devojačka kula, Bagdad bulevar i slobodno vreme u Kadikoju – centru azijskog dela grada. Polazak za Srbiju u popodnevnim časovima. Vožnja kroz Bugarsku sa kraćim pauzama radi odmora.

6. dan - 25.04. utorak: Dolazak u Srbiju u prepodnevnim časovima. Kraj putovanja. 
- Gotovinsko plaćanje – 30% prilikom rezervacije, ostatak 15 dana pre početka aranžmana;

- Kreditne i platne kartice: Visa, Dina, Master Card, Maestro (isti uslovi kao gotovina);

- Odloženo čekovima građana: 30% prilikom rezervacije, ostatak u 5 jednakih mesečnih rata;

SS

Video

Top ponude

Ovo su ponude koje smo izdvojili za vas

Evropski gradovi

Upoznajte Evropu sa nama