Lisabon

Lisabon, Portugal

već od 799€

Opis destinacije

Lisabon, grad u koji ćete se zaljubiti na prvi i svaki naredni pogled! Prestonica Portugala, najzapadnija na evropskom kopnu, grad na sedam brežuljaka i na reci Težo širokog ušća, grad sa bogatom istorijom i raskošnom ostavštinom, intrigantna je harmonija starog i novog. Dok istražujete trgove, tvrdjave, muzeje, imaćete jedinstvenu priliku da hodate po „calcada portugesa”, pločnicima od crnog, belog i sivog kamena. Opčiniće Vas istorijske gradjevine, , spomenici, atmosfera na trgovima, vožnja čuvenim žutim škripavim tramvajem 28, široki parkovi, restorani, portugalska kuhinja, ljubazni i srdačni domaćini, a sve to upakovano u nezaboravne zvuke opijajuće i setne fado muzike… Lisabon je čudesan grad koji ostavlja bez daha! Fakultativni izleti, organizovani za vas tokom boravka u Lisabonu, nude vam sjajnu priliku da istražite predivne predele i znamenitosti u mestima Sintra, Kabo da Roka, da upoznate predivnu lisabonsku rivijeru u Kaškaišu i Eštorilu; doživite veličanstveni manastir u Batalji – Santa Maria de la Viktorija,upoznateNazare, slikovito naselje sa divnom širokom peščanom plažom, Obidoš, bajkoviti živopisni gradić unutar starih zidina i Evoru, zadivljujući grad-muzej sa bogatom istorijom i kulturnim korenima.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Avion
  • Cenovnik
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
Putovanje u Lisabon
7 dana | 6 noćenja
Avion

Putovanje Hotel Amazonia 3*, dvokrevetna soba , noćenje i doručak
12.10.2023. - 18.10.2023.
Cena - € 849 
FIRST MINUTE CENA - € 799
po osobi po boravku

Putovanje Hotel Amazonia 3*, jednokrevetna soba , noćenje i doručak
12.10.2023. - 18.10.2023.
Cena - € 1.109 
FIRST MINUTE CENA - € 1.059
po osobi po boravku

Cena uključuje
- Prevoz avionom na relaciji Beograd -Cirih – Lisabon – Frankfurt – Beograd
- Aerodromske takse (u momentu objavljivanja programa iznose 168 eur i podložne su promeni, konačan iznos utvrđuje se dva dana pre početka putovanja)
- Transfer aerodrom – hotel – aerodrom u Lisabonu
- Panoramsko razgledanje Lisabona
- Smeštaj u dvokrevetnim executive sobama na bazi 6 noćenja sa doručkom u hotelu 3*
- Usluge vodiča agencije i lokalnog vodiča
- Troškovi organizacije i realizacije putovanja

Cena ne uključuje
- Fakultativni izleti
- Međunarodno putno zdravstveno osiguranje
- Individualni troškovi
- Usluge koje nisu naznačene u programu putovanja
- Doplata za jednokrevetnu sobu (na upit)
- Karta za metro, karta za brod
- Gradska taksa u Lisabonu 2 eura po osobi i noći- plaća se na recepciji hotela

FAKULTATIVNI IZLETI:
- Celodnevni izlet Sintra, Kabo da Roka, Kaškaiša i Eštoril – Cena € 90 U cenu je uključen: transfer autobusom u pratnji vodiča, ulaznica za palatu Pena. Trajanje izleta oko 8 sati.
- Celodnevni izlet Batalja, Nazare i Obidoš – Cena € 75 U cenu je uključen: transfer autobusom u pratnji vodiča,ulaznica u manastir. Trajanje izleta oko 8 sati.
- Celodnevni izlet Evora – Cena € 70 U cenu je uključen: transfer autobusom u pratnji vodiča, ulaznica u katedralu i kapelu. Trajanje izleta oko 8 sati.
- Fado veče – Cena € 70 U cenu je uključena večera i piće u restoranu uz zvuke fado muzike.

Minimalan broj putnika za realizaciju izleta je 15. U slučaju manjeg broja prijavljenih, izlet se može relizovati uz korigovanje cene. Fakultativni izleti se prijavljuju i uplaćuju u agenciji pre polaska na putovanje.

DAN 1.
BEOGRAD - CIRIH - LISABON
Sastanak putnika na beogradskom aerodromu Nikola Tesla u 12.45h. Poletanje aviona za Cirih (let LX 11417 ) u 14,45h. Sletanje u Cirih u 16,35. Nastavak putovanja za Lisabon u 21,05h (let LX 2082) .Sletanje u Lisabon u 22.55h. Transfer do hotela. Noćenje

DAN 2.
LISABON - PANORAMSKO RAZGLEDANJE
Doručak. Polazak na panoramsko razgledanje grada: obilazak centralnog dela Lisabona; trgova Pombal, Restauradores, Rosio i Komercio; najstarijeg i po mnogima najlepšeg kvarta grada – Alfama sa izvanrednim pogledom na tvrđavu Svetog Đorđa, rezidenciju portugalskih kraljeva; luksuzan kvart Belem na obali reke Težo; Manastir Sv. Žeronima, vrhunsko delo kasnogotičke manuelske arhitekture, kule Belem za koju su bili vezivani brodovi koji su kretali u velika svetska otkrića; ogroman spomenik Velikim otkrićima, podignut u čast 500 godina od smrti Henria Moreplovca..Slobodno vreme. Noćenje.

DAN 3.
LISABON - SINTRA - KABO DA ROKA - KAŠKAIŠ - ESTORIL - LISABON ( Fakultativno)
Doručak. Slobodno vreme ili mogućnost odlaska na celodnevni fakultativni izlet do Sintre, Kabo da Roka, Kaškaiša i Eštorila. Po dolasku u Sintru, obilazak najromantičnije, bajkovite palate Pena Palace, pod zaštitom UNESCO-a. Spektakularno zdanje palate je u crvenoj, žutoj i ljubičastoj boji, sa neverovatnim kulama i cik-cak kamenom ogradom kao na srednjovekovnim tvrđavama. Unutrašnjost palate je jednako izvanredna, jer sve sobe, saloni, dvorane, kapela, odišu bogatstvom. Slobodno vreme. Nastavak vožnje do najzapadnije tačke evropskog kontinenta Kabo da Roka sa zadivljujućim pogledom na strmu, kamenitu obalu i nepregledni horizont Atlantika. U nastavku obilazak čuvenih, mondenskih letovališta lisabonske rivijere Kaškaiša i Eštorila. Povratak u Lisabon. Slobodno vreme. Noćenje.

DAN 4.
LISABON – OBIDOŠ -BATALJA -NAZARE – LISABON ( Fakultativno)
Doručak. Slobodan dan ili mogućnost odlaska na celodnevni fakultativni izlet Batalja, Nazare i Obidoš. Polazak oko 8.30 h. Vožnja do Batalje. Obilazak jedne od najviših crkava Portugala i jednog od 7 čuda te zemlje, Manastira bitke ili Santa Marija de la Viktorija, veličanstveni manastir kao od kamene čipke, koji je izgradio prvi vladar druge dinastije Žoao krajem 14. veka. Vožnja do Nazarea, slikovitog naselja sa divnom širokom peščanom plažom, poznatog po tipičnoj narodnoj nošnji. Nastavak puta do Obidoša, bajkovitog, veselog i živopisnog gradića unutar starih zidina. Odlikuje se niskim kućama i krivudavim ulicama prepunim cveća. Slobodno vreme za šetnju. Povratak u Lisabon u popodnevnim satima. Uveče mogućnost fakultativnog odlaska na Fado veče u restoran u kome se uz laganu večeru i piće uživa u fado muzici. Noćenje.

DAN 5.
LISABON – PROGRAM PLUS ( fakultativno )
Doručak. Slobodan dan za individualne šetnje i razgledanja ili u popodnevnim satima mogućnost odlaska sa vodičem agencije na POLUDNEVNI PROGRAM PLUS . Program obuhvata odlazak metroom i brodićem do statue Hrista smeštene na levoj obali reke Težo. Inspiracija za gradnju spomenika je bila čuvena statua Isusa Hrista u Rio de Žaneiru. . Noćenje

DAN 6.
LISABON - EVORA - ( fakultativno)
Doručak. Slobodan dan ili mogućnost odlaska na celodnevni fakultativni izlet u Evoru, grad-muzej, grad sa bogatom istorijom i kulturnim korenima iz rimskih vremena. Vožnja ka jugu preko mosta 25.april i prolazak pored statue Hrista, kopije brazilskog brda Korkovado, prema Evori starom romanskom gradu koji je unet u spisak svetskog nasleđa UNESCO-a. Nalazi se u provinciji Alentaž, u brdovitim predelima, sa divnim seoskim pejzažima, vinogradima, poznatim plantažama hrasta plutnjaka. Obilazak: katedrala Svetog Franciska i „Kapele kostiju“ ispunjene kostima i lobanjama pet hiljada monaha; rimski hram Templo Romano iz prvog veka; impresivna gotska katedrala Evora iz XII veka i glavna kapela – barokno remek delo. Slobodno vreme za uživanje u prelepoj arhitekturi Evore na glavnom gradskom trgu. Povratak u Lisabon preko jedinstvenog 17 km dugog mosta Vasko da Gama, najdužeg mosta u Evropi. Noćenje.

DAN 7.
LISABON - FRANKFURT - BEOGRAD
Doručak. Slobodno vreme .Transfer na aerodom. Polazak iz hotela oko 04,45h , poletanje aviona za Frankfurt u 07,30h (let LH1173). Sletanje u Frankfurt u 11,30h. Nastavak putovanja za Beograd u 14,10h (let LH 1410). Sletanje na beogradski aerodrom u 16,40 h.
Cene putovanja su iskazane u evrima. Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu za efektivu poslovne banke na dan uplate. 

Plaćanje se može vršiti u gotovini, Rezervacija se potvrdjuje uplatom akontacije u iznosu od 40% od cene putovanja. Ostatak od 60% uplaćuje se najkasnije 15 dana
pre polaska na putovanje, osim ako nije drugačije naglašeno (Rani booking, akcije...).

Platnim karticama (Dina,Master Card,Visa,Visa Electron, Maestro)

PLAĆANJE ČEKOVIMA GRADJANA
Akontacija 40% , ostatak - odloženo plaćanje čekovima građana , u tri jednake mesečne rate, bez kamate.

OLY

Video

Top ponude

Ovo su ponude koje smo izdvojili za vas

Evropski gradovi

Upoznajte Evropu sa nama