Ohrid

Nova godina, Makedonija

već od 119€

Opis destinacije

Ohridsko jezero u Makedoniji predstavlja jedno od najstarijih jezera na zemlji. Okruženo je sa svih strana visokim planinama i kao takvo privlači sve veći broj posetilaca. Prirodne lepote Ohridskog jezera, koje pružaju kulturološku i istorijsku šetnju kroz vekove, nikoga ne ostavljaju ravnodušnim, pogotovo kada se svemu tome doda ljubaznost njegovih domaćina.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Autobus
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
OHRID 
PO JEDINSTVENOJ, PRODAJNOJ CENI / SVE UKLJUČENO U CENU: BUS + SMEŠTAJ + PANORAMSKO RAZGLEDANJE GRADA 
4 DANA / 2 NOĆI – AUTOBUSOM 
SPECIJALNA PONUDA VAŽI ZA REZERVACIJE DO 31.10.2022 !!! 

PO JEDINSTVENOJ, PRODAJNOJ CENI / SVE UKLJUČENO U CENU U € PO OSOBI
POLAZAKHotel 3*
30. Decembar119€
SPECIJALNA PONUDA VAŽI ZA REZERVACIJE DO 31.10.2022 !!!

ARANŽMAN OBUHVATA: Vanlinijski prevoz autobusom (visokopodni ili dabldeker, audio, video opremljenosti, prosečne udobnosti, bez obuhvaćenih  usluga pića, hrane i dr. tokom putovanja) na relaciji prema programu putovanja, dva noćenja sa doručkom u isključivo dvokrevetnim sobama ili  dvokrevetnim sa pomoćnim ležajem na upit u hotelu 3*, razgledanja prema programu putovanja, usluge vodiča – pratioca prema programu za vreme  trajanja aranžmana, troškove organizacije putovanja.  
ARANŽMAN NE OBUHVATA: Međunarodno putno osiguranje, fakultativne izlete (u organizaciji ino partnera) kao i potrebne ulaznice za kulturno  istorijske spomenike, individualne troškove i ostale nepomenute troškove. 

DECA PO OVOM PROGRAMU NE OSTVARUJU POPUST. DOPLATA ZA JEDNOKREVETNU SOBU iznosi 30 € i radi se na upit. 

FAKULTATIVNI IZLETI I DOPLATE (cene fakultativnih izleta su informativnog karaktera i podložne su promenama: Sveti Naum, Struga i Vevčani- 30 €. Minimum 30 prijavljenih osoba je potrebno da bi se fakultativa ostvarila, a u slučaju manjeg broja prijavljenih cena fakultative podložna je promeni  prema uslovima lokalne agencije ino-partnera i organizator izleta može ponuditi korigovane, više cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje  isti nisu u obavezi da prihvate a u skladu sa mogućnostima organizatora fakultativnog izleta – ino partnera. 

Hoteski kompleks Mizo 3* sastoji se iz glavne zgrade i 3 depadansa, smešten na obali Ohridskog jezera, u blizini starog ribarskog sela  Kaneo i na oko kilometar od stare ohridske čaršije, Hotel Pele 3* nalazi se na 130 metara od peščane plaže, Hotel International 4* nalazi se u Ohridu,  na 2 km od plaže Potpeš i 1 km od plaže Kuba Libre, Hotel Belvedere 4* smešten na samoj obali Ohridskog jezera na oko 5 km od centra grada , ili  slični. U sklopu hotela nalaze se sala za služenje doručka , recepcija. Sve sobe su sa TWC-om, TV-om. Usluga u hotelu: noćenje sa doručkom. 
Doručak je na bazi švedskog stola (samoposluživanje). https://hotelmizo.com.mk/ https://hotelpela.mk/en , https://hotelbelvedere.com.mk/ http://hotelinternational.mk/en_US/ ) 

1.DAN (30.12 petak) putovanja BEOGRAD / OHRID 
Sastanak grupe u 22.15 h ( radi preuzimanja obezbeđene peronske karte) na glavnoj beogradskoj autobuskoj stanici „ BAS “ , sa predviđenih perona od 34 do 41 ( ukoliko davalac usluga BAS, drugačije ne odredi). Ulaz na predviđene perone  je iz Karađorđeve ulice ( preko puta hotela Prezident ). Predviđeno vreme polaska u 23.00 h. Noćna vožnja sa usputnim  odmorima.  

2.DAN (31.12. subota) OHRID  
Dolazak u Ohrid u prepodnevnim satima. Razgledanje grada koji je poznat kao Jerusalim na Balkanu: Arheološki muzej,  manufaktura papira, crkva Sv.Sofija iz XI veka (najveći očuvani fresko-ansambl u Evropskom slikarstvu tog vremena),  crkva Sv. Bogorodica Perivlepte izgrađena 1295 god. na vrhu starog grada, Rimski teatar, bazilika... Obilazak crkve Sv.  Jovana Bogoslova Kanea, jedne od najstarijih crkava u Ohridu. Obilazak stare čaršije i šoping u autentičnim ohridskim  dućanima poznatim po izuzetnim rukotvorinama i nadaleko čuvenim ohridskim biserima porodica Filevi i Talevi. Smeštaj u  hotel (posle 15.00 h prema hotelskim pravilima). DOČEK NOVE GODINE u sopstvenoj organizaciji. SREĆNA NOVA  GODINA!!! NOĆENJE. 

3.DAN (01.01. nedelja) OHRID /Fakultativno SVETI NAUM , STRUGA i VEVČANI i / OHRID  DORUČAK. Slobodno vreme za individualne aktivnosti, a mi Vam preporučujemo celodnevni fakultativni izlet za Sveti  Naum (obilazak manastirskog kompleksa). Nastavak puta i odlazak za Strugu, simpatični gradić na jugozapadu Makedonije,  koga karakteriše arhitektura 18-og i 19-og veka. Struga je grad poezije, kulture, istorije i duge tradicije koji retko koga  ostavlja ravnodušnim. Nastavak puta do Vevčana, živopisnog sela sa čuvenim izvorima okruženog netaknutom prirodom.  Selo Vevčani ima očuvanu autentičnu arhitekturu, 19 crkava, manastira i kapela. Slobodno vreme za individualne  aktivnosti. Povratak u Ohrid. NOĆENJE . 

4.DAN (02.01. ponedeljak ) OHRID / SKOPLJE / BEOGRAD 
DORUČAK. Napuštanje hotela i polazak za Skoplje. Panoramsko razgledanje grada – Skopska tvrđava – kale, crkva Sv.Spasa,  Mustafpašina džamija... Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Oko 16.00 h predviđen polazak ka Beogradu uz kraća  usputna zadržavanja radi odmora. Očekivani dolazak u Beograd oko ponoći (u zavisnosti od uslova na putu i graničnim prelazima ). Kraj programa.  

Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu poslovne banke za efektivu, na dan uplate.

-40%  po osobi prilikom rezervacije, a preostali iznos do pune cene aranžmana gotovinski
-Platnim karticama najkasnije 21 dan pre početka aranžmana ili preostali iznos do pune cene aranžmana u 2 jednake mesečne rate bez kamate - čekovima građana koji se deponuju prilikom rezervacije

ARG

Top ponude

Ovo su ponude koje smo izdvojili za vas

Evropski gradovi

Upoznajte Evropu sa nama