Portugalska tura

više destinacija, Portugal

već od 1029€

Opis destinacije

Uz Grke, Holanđane i Norvežane, Portugalci se ubrajaju u najpoznatije “male – velike“ narode Evrope čiji je sveukupan doprinos čovečanstvu nemerljiv. Beskrajna i neispitana prostranstva Atlanskog okeana naspram njihovih obala bila su stalni izazov za otkrivanje novih predela i pomeranje granica poznatog sveta. Odvažni moreplovci, uporni istraživači i spretni trgovci stizali su prvi, na svojim karavelama, do udaljenih krajeva zapadne i južne Afrike, Madagaskara, Indije, Brazila, Kine, Indonezije... Upravljali su mnogim narodima na udaljenim i egzotičnim ostrvima i ogromnim teritorijama desetinama puta prostranijim od sopstvene i preneli im hrišćanstvo, kulturu i jezik kojim danas govori preko 230 miliona ljudi. U domovinu su doneli nova znanja i iskustva, izgradili predivne gradove i jedinstvene spomenike velike vrednosti, od kojih su mnogi proglašeni delom svetske kulturne baštine. Srdačni i veoma gostoljubivi, nisu opterećeni slavom i veličinom svojih predaka ali su s pravom ponosni na njih. Danas su kao građani ujedinjene Evrope mnogo više okrenuti budućnosti ali veoma poštuju ličnosti i velika dela sunarodnika nastala u prošlosti širom planete. Takođe, na pravi način i s merom čuvaju svoje običaje i bogatu tradiciju. U svetu najpoznatiji i verovatno najlepši deo te tradicije su jedinstvene pesme uz zvuke gitara - očaravajući fado i čuvena vina “Porto”, “Vino verde”, “Dao” ili “Madera” koja se proizvode vekovima.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Avion
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
Portugalija
PORTUGALSKA TURA
PORTO - KOIMBRA - ALKOBASA - LISABON

Polazak: 11. april 2023. / Povratak: 19. april 2023.
9 dana (8 noćenja) - avionom i autobusom

FIRST MINUT POPUST OD 60 € PO OSOBI ZA UPLATE DO 15. JANUARA 2023.  ILI DO POPUNE KAPACITETA PREDVIĐENIH ZA FIRST MINUTE PONUDU. NE ODNOSI SE NA DOPLATU ZA JEDNOKREVETNU SOBU.

Cena - 1029 €

Jedinstvena cena putovanja obuhvata: Prevoz avionom Beograd-Minhen-Porto i Lisabon-Minhen-Beograd, transferi autobusom aerodrom-hotel-aerodrom, smeštaj u standardnim dvokrevetnim sobama u hotelima sa 4* na bazi 3 noćenja sa doručkom (samoposluživanje) u Portu i 5 noćenja sa doručkom (samoposluživanje) u Lisabonu, panoramsko razgledanje Porta i Lisabona, usluge licenciranog vodiča na srpskom jeziku koji ide sa grupom iz Beograda, troškovi organizacije putovanja, avio-takse u trenutku pravljenja putovanja u iznosu od 144.42 evra (EUR 36.00-YQ, EUR 19.00-YR su nerefundabilne, EUR 4.48-LG, EUR 0.98-RF, EUR 17.13-RS, EUR 0.22-RS, EUR 8.71-DE, EUR 38.70-RA, EUR 2.00-J9, EUR 5.07-PT, EUR 12.13-YP su refundabilne). Konačan iznos avio-taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja.

U cenu putovanja nije uračunato: fakultativni izleti (koji se plaćaju na destinaciji), gradska boravišna taksa koja se plaća na recepciji hotela u iznosu od 2 evra po osobi po noći (ukupno 16 evra), međunarodno putno zdravstveno osiguranje koje uključuje i lečenje Covida.

FAKULTATIVNI  IZLETI: Minimum za realizaciju izleta je 15 osoba. U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika, izlet je moguće realizovati po korigovanoj ceni. Prijava i uplata navedenih fakultativnih izleta se vrši na licu mesta, u evrima u efektivi. Fakultativni izleti nisu pokriveni garancijom putovanja organizatora, obzirom da su u organizaciji lokalnih partnera.
- Aveiro (poludnevni izlet, oko 4 sata): U cenu je uključen prevoz autobusom u pratnji vodiča. Cena izleta: 40 evra.
- Gimaraeš i Braga: (celodnevni izlet, oko 9 sati):  U cenu je uključen transfer autobusom u pratnji vodiča, ručak nije uključen u cenu. Cena izleta: 60 evra
- Sintra, Kabo da Roka, Kaškaiš, Eštoril (celodnevni izlet, oko 9 sati):  U cenu je uključen transfer autobusom u pratnji vodiča i ulaznica za Kraljevsku palatu u Sintri (National Royal Palace). Ručak nije uključen u cenu. Cena izleta: 70 evra
- Sesimbra (poludnevni izlet, oko 5 sati): U cenu je uključen transfer autobusom u pratnji vodiča. Cena izleta: 40 evra 
Obidoš, Batalja, Nazare (celodnevni izlet, oko 9 sati):  U cenu je uključen transfer autobusom u pratnji vodiča i ulaznica za manastir Batalja. Ručak nije uključen u cenu. Cena izleta: 60 evra
- Fado veče: U cenu je uključen prevoz, večera i piće, uz zvuke fado muzike. Cena izleta: 65 evra
Porto: Rubens Hotel 4* ili sličan https://www.rubenshotels.com/
R. Azevedo Magalhães 161 165, 4430-024 Vila Nova de Gaia, Porto
Hotel se nalazi u Vila Nova de Gaja, na 1,2 km od reke Douro, Rubens Hotels ima otvoreni bazen, privatni parking, baštu i zajednički salon. Sobe su klimatizovane sa besplatnim bežičnim internetom, svaka sa sopstvenim kupatilom. Gosti mogu ručati u restoranu u okviru objekta ili se opustiti u baru.  Sve sobe imaju TV sa ravnim ekranom sa satelitskim kanalima, kuvalo za vodu, tuš, besplatni toaletni pribor i radni sto Doručak je n abazi švedskog stola.

Lisabon: Hotel Vip Entrecampos  4* ili sličan
https://www.viphotels.com/en/Menu/Hotels/Portugal/Vip-Executive-Entrecampos/About-Hotel.aspx
Avenida 5 de Outubro 295, Lisbon
Centralno lociran hotel, nalazi se na 4 minuta hoda od železničke i metro stanice Entrecampos. Sve sobe su klimatizovane sa kupatilom, fenom za kosu, telefonom, TV-om sa satelitskim kanalima i mini-barom. Hotel ima zatvoreni bazen, teretanu, bar, restoran Ouro Preto i Jardim Buffet gde se pripremaju izvrsni specijaliteti portugalske kuhinje i internacionalna jela.

DAN 1
BEOGRAD
(11.04.2023.) BEOGRAD – MINHEN – PORTO Sastanak putnika na beogradskom aerodromu "Nikola Tesla" ispred šaltera Big Blue u 15:00 časova. Poletanje za Minhen u 17:20 (Let LH1737). Sletanje u Minhen u 18:55 časova. Nastavak putovanja za Porto u 21:30 časova (Let LH1788). Sletanje u Porto u 23:25 časova. Po obavljanju pasoških i carinskih formalnosti transfer autobusom do hotela. Smeštaj. Noćenje.

DAN 2
PORTO
(12.04.2023.) PORTO Doručak. Odlazak na panoramsko razgledanje glavnog grada severnog dela zemlje i jednog od najstarijih na Iberijskom poluostrvu, po kome je Portugal dobio ime. Vožnja glavnim gradskim bulevarima, panorama Katedrale iz XII i XIII veka i obližnje 75 metara visoke Klerigoš kule, Trg Umberta Delgada, panorama železničke stanice ''Sao Bento'' sagrađene u stilu francuske renesanse. Panorama Berze podignute na mestu nekadašnjeg manastira posvećenog svetom Francisku. Šetnja Ribeirom, istorijskom četvrti na obali reke Douro, koja se, zahvaljujući živopisnoj arhitekturi, nalazi na listi svetske kulturne baštine. Povratak u hotel. Slobodno vreme za individualna razgledanja ili za poludnevni fakultativni izlet za Aveiro. Noćenje. Odlazak do Aveira, gradića na obali Atlantika, koga još nazivaju i „Venecijom istoka“ zbog mnogobrojnih kanala koji su veza sa Portom. Udaljen na samo sat vremena vožnje od drugog najvećeg grada u zemlji, ovaj mali gradić oduševiće vas svojim kontrastima. Iako se na ovom mestu nekada nalazila močvara, upravo veliki broj vodenih površina doveo je do razvoja jednog oblika turizma, nalik na onaj u Veneciji.

DAN 3
PORTO
(13.04.2023.) PORTO Doručak. Slobodno vreme za individualna razgledanja ili za fakultativni izlet za Gimaraeš i Bragu. Noćenje. Gimaraeš je kolevka portugalske nacije i prva prestonica kraljevstva proglašenog 1143 godine. Šetnja dobro očuvanim srednjovekovnim centrom grada i obilazak Palate vojvoda od Braganse. Nastavak izleta do Brage, najvažnijeg centra barokne umetnosti u Portugalu; poseta prelepoj katedrali započetoj u XII veku, panoramska vožnje kroz grad a potom odlazak na brdo iznad Brage, do svetilišta Bom Žezus, odakle se pruža predivan pogled na grad osnovan u vreme Rimskog carstva, nazvan “portugalski Rim”. Povratak u Porto.

DAN 4
LISABON
(14.04.2023.) PORTO – KOIMBRA – ALKOBASA – LISABON (oko 400 km) Doručak. Vožnja do Koimbre, jednog od najstarijih univerzitetskih gradova u Evropi i prestonog grada portugalskih kraljeva ukotvljenog na obalama reke Mondego. Panorama starog i novog grada i šetnja istorijskim centrom. Vožnja do Alkobase i obilazak Crkve Santa Marija de Alkobasa iz XII veka (takođe pod zaštitom UNESCO). Polazak za Lisabon. Po dolasku transfer do hotela. Smeštaj. Noćenje.

DAN 5
LISABON
(15.04.2023.) LISABON Doručak. Odlazak na panoramsko razgledanje grada autobusom: vožnja kroz glavne gradske avenije, panoramsko razgledanje trgova Markiza de Pombala, Rosio i Restauradores. Izlaz na reku Težo u zoni Trga Komersio, dolazak do kvarta Alfame. Nastavak razgledanja pešice. Sledi panorama kule Belem, spomenika Navigatorima i Manastira Svetog Žeronima, remek dela manuelinske arhitekture. Slobodno vreme. Naveče, fakultativni odlazak u restoran na fado veče, gde se može uživati u autentičnoj muzici Portugala. Noćenje.

DAN 6
LISABON
(16.04.2023.) LISABON Doručak. Slobodno vreme za individualna razgledanja ili odlazak na celodnevni fakultativni izlet za Sintru, Kabo da Roka, Kaškaiš i Eštoril. Povratak u hotel. Noćenje. Sintra je elegantni gradić u kome su portugalski kraljevi zbog prijatne klime provodili leta, UNESCO ga je 1995. godine proglasio svetskom kulturnom baštinom. Šetnja gradom i obilazak Kraljevske palate. Vožnja do Kabo da Roka, najzapadnije tačke kontinentalnog dela Evrope. Nastavak puta do Kaškaiša, mesta u kome sve kraljevske porodice imaju letnjikovce i odlazak do Eštorila, letovališta poznatom po čuvenom Kasinu.

DAN 7
LISABON
(17.04.2023.) LISABON Doručak. Slobodno vreme za individualna razgledanja ili odlazak na celodnevni fakultativni izlet za Obidoš, Batalju, Nazare i Fatimu. Povratak u hotel. Noćenje. Obilazak slikovitog gradića Obidoš, koji nas vraća u prošlost sa svojim srednjevekovnim zidinama, uskim uličicama i belo okrečenim kućama, Batalje i poseta dominkanskom manastiru iz XIV veka, čuvenom po raskošnom manuelinskom stilu sa karakteristikama prelaza gotske u renesansnu umetnost (pod zaštitom UNESCO kao deo svetske kulturne baštine), Nazarea, živopisnog ribarskog sela sa lepom plažom i sveto mesto katoličkih hodočasnika, Fatimu u kojoj se nalazi crkva posvećena Devici Mariji.

DAN 8
LISABON
(18.04.2023.) LISABON Doručak. Slobodno vreme za individualna razgledanja ili odlazak na poludnevni fakultativni izlet za Sesimbru. Povratak u hotel. Slobodno posle podne za individualna razgledanja. Noćenje. Vožnja južnom obalom reke Težo, prelazeći most “25. April” preko reke Težo. Odlazak do impozantne statue Hrista, simbola Lisabona. Visine je preko 110m i inspirisana je statuom Hrista u Rio de Žaneiru (uključena je ulaznica za lift). Uživanje u savršenom pogledu na Lisabon. Nastavak vožnje do Sesimbre, tradicionlnog ribarskog sela i neverovatnog primorskog letovališta koji se nalazi u prelepom zalivu Atlantika okružen planinama.

DAN 9
BEOGRAD
(19.04.2023.) LISABON – MINHEN – BEOGRAD Transfer do aerodroma (doručak za poneti). Poletanje za Minhen u 06:15 časova (let LH1781). Sletanje u Minhen u 10:15 časova. Poletanje za Beograd u 15:05 časova (let LH1736). Sletanje u Beograd u 16:35 časova.

- Avans od najmanje 30% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, a ostatak najkasnije 15 dana pre polaska na put
- gotovinski
- čekovima građana do 6 mesečnih rata
- ostalim platnim karticama (Master, Visa, Maestro i Dina)

BB

Top ponude

Ovo su ponude koje smo izdvojili za vas

Evropski gradovi

Upoznajte Evropu sa nama