Rim

Rim, Italija

već od 279€

Opis destinacije

RIM, fatalni „večni grad“ je poseban po mnogo čemu. Krasi ga bogata istorijska prošlost puna uspona i padova, zamršenih priča i još neobičnijih raspleta sa najmanjom državom na svetu gde se mnogo puta krojila sudbina sveta. Rim je grad mode, glamura, otmenosti, nasmejanih ljudi i upečatljivih prizora. Za potpuno “rimski” doživljaj obavezan je espresso, pasta i novčić za sreću bačen preko desnog ramena u Fontanu di Trevi. Zbog svoje izuzetno prijatne umereno-mediteranske klime, atraktivan je tokom cele godine.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Autobus

Oprema

  • Bazen
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
R I M -  sa fakultativnom posetom Tivoliju i Napulju  
Paket aranžman – prevoz, smeštaj i panoramsko razgledanje grada 
6 DANA / 3 NOĆI – AUTOBUSOM  

PO JEDINSTVENOJ, PRODAJNOJ CENI / SVE UKLJUČENO U CENU U € PO OSOBI
Hotel 3 *
17. JanuarPROMO!!!! 279 €299€
06. MartPROMO!!!! 299 €319€
BROJ SOBA PO PROMO CENI JE OGRANIČEN !!!!!

ARANŽMAN OBUHVATA: Vanlinijski prevoz autobusom (visokopodni ili dabldeker, audio, video opremljenosti, prosečne udobnosti, bez obuhvaćenih  usluga pića, hrane i dr. tokom putovanja) na relaciji prema programu putovanja, smeštaj u u dvokrevetnim ili dvokrevetnim sobama sa pomoćnim  ležajem koje se rade isključivo na upit (u zavisnosti od raspoloživosti kapaciteta) na bazi 3 noćenja sa doručkom u izabranom hotelu u Rimu, obilaske  prema programu putovanja, usluge vodiča-pratioca za vreme trajanja aranžmana, troškove organizacije putovanja. 

ARANŽMAN NE OBUHVATA: Međunarodno putno osiguranje, fakultativne izlete (u organizaciji ino partnera). kao i potrebne ulaznice za kulturno istorijske  spomenike, obaveznu gradsku komunalnu taksu za Rim i (okolinu) - za hotele sa 3* - 6 € dnevno po osobi, plaća se na recepciji hotela, individualne  troškove i ostale nepomenute troškove, Evropska Unija od naredne godine (tačan datum stupanja na snagu još nije preciziran a odnosi se na 2024.  godinu), najavljuje uvodjenje Evropskog sistema putnih informacija i autorizacije (ETIAS) , za putovanje u Schengen zonu, za putnike kojima nije potrebna  viza za ulazak u EU, uključujući i putnike iz BiH. Državljani trećih zemalja kojima nije neophodna viza za putovanje u Schengen zonu moraće individualno  pre puta podneti zahtev za odobrenje putovanja jednostavnom procedurom korištenja internet stranice ili mobilne aplikacije ETIAS-a i za to će morati  platiti naknadu u iznosu od 7 eura, a dobijeno odobrenje ETIAS-a važi će tri godine", po trenutnim najvama..  

POPUSTI I DOPLATE: Rezervacija 1/1 soba je moguća isključivo NA UPIT .  

DOPLATA ZA JEDNOKREVETNU SOBU IZNOSI ZA HOTEL 3* - iznosi 100 € za Januar , 120 € za Mart po osobi na cenu aranžmana. Deca po ovom programu ne ostvaruju popust. Po ovom programu ne postoji mogućnost umanjenja za sopstveni prevoz. Autobus po dolasku, kao i u odlasku staje što je moguće bliže smeštajnom objektu, a u zavisnosti kako od konfiguracije terena tako i u najvećoj meri u  zavisnosti od saobraćajne prohodnosti. Obaveza organizatora nije prenos prtljaga od autobusa do smeštajnog objekta

FAKULTATIVNI IZLETI I DOPLATE (cene fakultativnih izleta su informativnog karaktera i podložne su promenama: razgledanje grada - 25€ , Napulj - 65 € odrasli / deca do 12 godina 60 € , Vatikanski muzeji Rezervacija uključuje ulaznicu, uslugu autorizovanog vodiča i slušalice). Dolazak do muzeja  gradskim prevozom u sopstvenoj organizaciji - 65 € odrasli / deca do 12 god 60 € (obavezna rezervacija i uplata u dinarskoj protivvrednosti u agenciji  prilikom rezervacije aranžmana zbog ograničenog broja mesta, Antički Rim 35 € odrasli / deca do 12 god 30 € (uključuje ulaznice, rezervaciju, slušalice i  vodiča-prevoz metroom nije uključen u cenu izleta). Dolazak do lokaliteta je gradskim prevozom individualno. 

Cena fakultativnih izleta zavisi od broja  prijavljenih putnika (neophodan minimum od 25 putnika - a u slučaju manjeg broja prijavljenih cena fakultative podložna je promeni prema uslovima  lokalne agencije ino-partnera, i organizator izleta zadržava pravo ponuditi korigovane, više cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u  obavezi da prihvate), kao i pravo izmene termina i uslova izvođenja fakultativnih izleta predviđenih ovim programom
Parco Tirreno 3* , La Pergola 3*, B&B Pietraalata 3*, San Guisto 3*, ili slični , se nalaze u u blizini stanice gradskog prevoza (neki hoteli su u  konekciji bus i metro ). Gostima je na raspolaganju sala za doručak i recepcija . Sve sobe su opremljene TWC-om, TV-om. Doručak / kontinentalni (slatki). 
https://www.parcotirreno.it/, http://www.hotellapergola.com/https://www.hotel-bb.com/it/hotel/roma-pietralata 
1. DAN : BEOGRAD - RIM  
Sastanak grupe u 13:15h ( radi preuzimanja obezbeđene peronske karte) na glavnoj beogradskoj autobuskoj stanici „ BAS “ , sa  predviđenih perona od 34 do 41 ( ukoliko davalac usluga BAS, drugačije ne odredi). Ulaz na predviđene perone je iz Karađorđeve ulice  ( preko puta hotela Prezident ). Predviđeno vreme polaska u 14:00 h. Dnevno – noćna vožnja autobusom kroz Hrvatsku i Sloveniju sa  kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora i carinskih formalnosti. 

2. DAN: RIM  
Dolazak u “večni grad” u prepodnevnim satima. Panoramsko razgledanje grada autobusom: Termini, Crkva Santa Marija Madjore,  Cirkus Maksimus, Koloseum, Trg Republike, Crkva Sv. Petra, Tvrđava Sv. Anđela... Smeštaj u hotel prema hotelskim pravilima posle  15h. Mogućnost organizovanja fakultativnog pešačkog razgledanja grada, u popodnevnim časovima (u trajanju oko 2.5h sa lokalnim  vodičem): Trg Naroda, Španski trg Fontana di Trevi, Hadrijanov hram, Pantheon, Trg Navona... Individualan povratak u hotel i  ostatak dana slobodan za individualne aktivnosti. NOĆENJE. 

3. DAN: RIM / Fakultativno NAPULJ / RIM  
DORUČAK. Slobodno vreme za individualne aktivnosti, a mi Vam preporučujemo fakultativni izlet do “Grada Pesme”- Napulja. Po  dolasku panoramski obilazak Napulja: srednjevekovni zamak Nuovo, Kraljevska palata, Pasaž Umberta I, trgovačka ulica Toledo, turistička luka. Slobodno vreme. Povratak u Rim. NOĆENJE. 

4. DAN : RIM / Fakultativno VATIKAN / RIM 
DORUČAK. Slobodno vreme u Rimu za individualne aktivnosti ili fakultativna poseta Vatikanskim muzejima (obavezna prijava i uplata  prilikom rezervacije). Jedan od najvećih i najposećenijih muzeja sveta u danas najmanjoj državi počeo je da se formira u XVI veku, u  vreme pape Julija II Della Rovere. U fokusu pažnje je svakako čuvena Sikstinska Kapela na čijoj je tavanici veliki Mikelandjelo oslikao  scene stvaranja sveta i čoveka, a u oltarskom prostoru izneo sopstvenu viziju Strašnog Suda. Nakon Sikstinske Kapele razgledanje se  može nastaviti u pravcu grandioznog trga Sv. Petra koji je arhitektoski uobličio cuveni Đan Lorenco Bernini, a sa koga se ulazi u najveću  hrišćansku baziliku na svetu, baziliku Sv. Petra koja u sebi čuva brojne relikvije i umetnička dela neprocenjive vrednosti među kojima je i  Mikelanđelova Pijeta. NOĆENJE. 

5. DAN: RIM / Fakultativno ANTIČKI RIM/ BEOGRAD 
DORUČAK. Odjava iz hotela i slobodno vreme u Rimu za individualne aktivnosti ili fakultativnI izlet Antički Rim Razgledanje se odvija u  formi šetnje bez ulaženja na najznačajnijih lokaliteta antičkog Rima: Koloseum - najveći rimski amfiteatar, brežuljak Palatin- mesto gde  je osnovan Rim i gde se nalaze ostaci imperijalnih palata, Forum - simbol antičkog Rima i centar njegovog političkog, kulturnog i  ekonomskog života o kome i danas svedoče ostaci hramova, trijumfalnih lukova, trznica i sudnica. Odlazak na razgledanje je peške ili  metroom,a povratak individualan. Oko 21:00 h je predviđen polazak za Beograd. Noćna vožnja preko Slovenije i Hrvatske. 

6. DAN : BEOGRAD 
Očekivani dolazak u Beograd na mesto polaska u podnevnim satima (u zavisnosti od uslova na putu i graničnim prelazima). 
- Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS, na dan uplate.

- 40% po osobi prilikom rezervacije a preostali iznos do pune cene  aranžmana gotovinski, platnim karticama, a najkasnije 21 dan pre početka aranžmana ili preostali iznos do pune cene aranžmana u 3 jednake mesečne  rate - čekovima građana, koji se deponuju prilikom rezervacije, bez uvećanja cene aranžmana

ARG

Top ponude

Ovo su ponude koje smo izdvojili za vas

Evropski gradovi

Upoznajte Evropu sa nama