MOSKVA – ST.PETERBURG – Nova godina

RUSIJA Jedna od najpopularnijih destinacija na svetu. Privlači svake godine milione turista iz celog sveta svojom lepotom, prelepim građevinama i fenomenalnim mestima za zabavu i nezaboravan provod.   MOSKVA Moskvu je 1147. g. osnovao Jurij Dolgorukij. Broji preko 13 miliona stanovnika, zauzima površinu od 1.000 km2. Smeštena je na 7 brežuljaka.   SANKT PETERBURG St. […]

RUSIJA

Jedna od najpopularnijih destinacija na svetu. Privlači svake godine milione turista iz celog sveta svojom lepotom, prelepim građevinama i fenomenalnim mestima za zabavu i nezaboravan provod.

 

MOSKVA

Moskvu je 1147. g. osnovao Jurij Dolgorukij. Broji preko 13 miliona stanovnika, zauzima površinu od 1.000 km2. Smeštena je na 7 brežuljaka.

 

SANKT PETERBURG

St. Peterburg, jedan od najlepših gradova na svetu, broji oko 5 miliona stanovnika, nalazi se na obali Finskog zaliva, delti reke Neve. Kroz grad prolazi 65 kanala na kojima se nalazi 45 ostrva. U periodu od 1712 – 1918. godine bio je glavni grad Rusije.

 

 

PROGRAM PUTOVANJA:

 

1. dan 27.12.2017. sreda BEOGRAD – MOSKVA

Sastanak grupe dva sata pre poletanja na aerodromu “Nikola Tesla”. Let Aeroflota-a zaMoskvu u 13:00 časova (let SU 2091). Dolazak na moskovski aerodrom u 17:55 časova. Transfer do hotela. Smeštaj u hotel. Noćenje.

 

2. dan 28.12.2017. četvrtak MOSKVA

Doručak. Panoramsko razgledanje grada autobusom: centar grada, Crveni trg, Kremlj, Crkva Vasilija Blaženog, Boljšoj teatar, Hram Hrista Spasitelja, Novodevičji manastir, vidikovac Vrapčeva brda i Univerzitet “Lomonosov”, Poklonajagora (Park Pobede) i dr. (bez ulaska u objekte). Slobodno vreme ili mogućnost odlaska na Metro turu (fakultativno), tokom koje ćete posetiti najlepše metro stanice, koje su projektovane kao dvorci i palate plemića.Noćenje.

 

3. dan 29.12.2017. petak MOSKVA

Doručak . Slobodan dan ili mogućnost odlaska na poludnevni fakultativni izlet na razgledanje moskovskog Kremlja. Najveća je i najznačajnija tvrđava na svetu koja je u svojoj dugoj istoriji pretrpela brojna rušenja, razaranja i požare. Mnogo puta dograđivana i pregrađvana i svaki put je izranjala još sjajnija i raskošnija. Neponovljive je lepote i umetničkog kolorita. Obilazak Uspenske i Arhangelske crkve, Car zvona i Oružane palate – riznice carske Rusije sa mnogobrojnim istorijskim i umetničkim dragocenostima koja su danas pod zaštitom Unesco. Povratak u hotel. Slobodno vreme.No ćenje.

 

4. dan 30.12.2017. subota MOSKVA – ST. PETERBURG

Doručak. . Transfer do aerodroma Poletanje za Sankt Petersburg u 10:10 časova (let SU 14). Sletanje na aerodrom u Sankt Peterburg u 11:35 časova. Po dolasku panoramski obilazak grada znanog ranije i kao Petrograd ili Lenjingrad, drugog po veličini ruskog grada, „Veneciji severa“ smeštenoj nadomak Baltičkog mora, na reci Nevi. Kao rusko političko i kulturno središte tokom više od 200 godina, često se smatra i severnom ruskom prestonicom. Brojni vijugavi kanali, barokni mostovi i veličanstvene palate čine ga jednim od najlepših gradova sveta ( središte grada je pod zaštitom UNESCO-a) .Obilazimo: Nevskiprospekt, Kazanjski sabor, Dvorski trg, Admiralitet, Vasiljevsko ostrvo, Ermitaž, Isakijevska saborna crkva, Bronzani konjanik … (bez ulaska u objekte). Fakultativni program: Petropavlovska tvrđava, masivni zidovi i impresivna ulazna vrata karakteristični su za ovu tvrđavu u kojoj su bili smešteni deo gradskog garnizona i zloglasni zatvor za političke zatvorenike najvišeg ranga. Ćelije u kojima su bili zatvoreni mnogi poznati Rusi poput Dostojevskog, Gorkog ili Trockog danas su deo muzeja…Smeštaj u hotel,slobodno vreme.Noćenje

 

5. dan 31.12.2017.nedelja ST. PETERBURG

Doručak. Fakultativni izlet: Ermitaž. Obilazak jednog od najvećih muzeja na svetu čija je ogromna zbirka izložena u 6 zgrada. Nalazi se na levoj obali Neve i osnovana je 1764.g. za vreme vladavine Katarine Velike. Ima više od 300 izložbenih sala sa preko 3 miliona eksponata. Posebno se ističe zbirka zapadnoevropske umetnosti – slike, skulpture, predmeti primenjene umetnosti, od kojih su najpoznatiji Mikelanđelo, Leonardo Da Vinči, Rembrant. Glavna zgrada je zapravo Zimski dvorac koji je nekada bio zvanična rezidencija ruskih careva a projektovao ga je italijanski arhitekta Bartolomeo Rastreli. Unutrašnjost dvorca oduzima dah svojim širokim hodnicima i belim mermerom, kristalnim lusterima,visokim stubovima i velelpnim mozaicima. Slobodno vreme. Individualni odlazak na DOČEK NOVE 2018. GODINE. Individualni povratak u hotel. Noćenje.

 

6. dan 01.01.2018. ponedeljak ST. PETERBURG

Doručak. Slobodno vreme za individualno razgledanje. Nocenje.

 

7. dan 02.01.2018.utorak ST. PETERBURG

Doručak. Slobodno vreme ili odlazak na fakultativni i zlet u Puškin-Carsko Selo koje je letnja rezidencija Katarine Velike. Dvorac se nalazi 24 km južno od Sankt Peterburga u mestu Puškin. Kompleks dvorca i park površine 34 km 2, uredjivan je za caricu Katarinu I od 1710. Dogradjuje ga čuveni arhitekta Rastreli, čijom zaslugom dvorac dobija novu, raskošnu dimenziju.Enterijer dvorca fascinira sjajem umetničkih predmeta od poludragog kamena, zlata, portretima dinastije Romanovih. Povodom 300 – godišnjice osnivanja Sankt Peterburga završena je obnova čuvene Ćilibarske dvorane, koja je Katarininom dvorcu vratila stari sjaj .Ovde su živeli Puškin , Ljermontov, Tolstoj, Ahmatova. Slobodno vreme. Noćenje.

 

8. dan 03.01.2018. sreda ST. PETERBURG – MOSKVA – BEOGRAD

Doručak. Slobodno vreme do transfera na aerodroma.Let za Moskvu u 17:30časova (let SU 21). Dolazak u 18:

 

Paket aranžman / avionski prevoz, smeštaj i obilasci 

Opis

Termin putovanja

Ukupna cena po osobi

Doček Nove godine

27.12.2017. – 03.01.2018.

535 €

Aranžman se plaća u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu ProCredit banke na dan uplate.

Cene iz tabele su u evrima.

 

 

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

 • Povratni avionski prevoz na relacijama naznačenim u programu: Beograd – Moskva – St. Peterburg – Moskva – Beograd sa kompanijom Aeroflot
 • Transferi u Moskvi: aerodrom-hotel-aerodrom
 • Transferi u St.Peterburgu: aerodrom–hotel–aerodrom
 • Smeštaj u Moskvi (3 noćenja sa doručkom – švedski sto) u hotelu sa 4* u 1/2sobama i 1/2+1sobama
 • Smeštaj u St. Peterburgu (4 noćenja sa doručkom – švedski sto) u hotelu sa 4* u 1/2 i 1/2+1sobama
 • Panoramsko razgledanje Moskve i St. Peterburga
 • Troškove organizacije aranžamana
 • Usluge pratioca grupe
 • Usluge licenciranog vodiča na destinaciji

 

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

 • Avionske takse u zemlji i inostranstvu – oko 159 € (avionske takse se plaćaju u agenciji prilikom rezervacije i podložne su promenama)
 • Individualno međunarodno zdravstveno osiguranje PREPORUKA AGENCIJE JE DA PUTNIK POSEDUJE OVU VRSTU OSIGURANJA.
 • Fakultativni programiu Moskvi i St. Peterburgu
 • Individualne troškove55 časova. Poletanje za Beograd u 20:30 časova (let SU 2092). Dolazak u Beograd u 21:30 časova. (Kraju sluga)

CENE FAKULTATIVNIH IZLETA PO OSOBI (podložne su promenama; u sve cene je uračunat vodič, autobus i ulaznice;za broj prijavljenih putnika ispod 15, program ce se realizovati javnim prevozom, metroom ili autobusom,):

 

 • MOSKVA Kremlj (teritorija i 2 Saborne crkve), Oružana palata– 55 € – mora biti najavljen i uplaćen u agenciji pre polaska na put) , obilazak Moskovskog metroa – 10 €
 • ST.PETERBURG Petropavlovskatvrđava(u produžetku panorame) 25 € ,Ermitaž– 35 €, Puškin (Carsko selo) 55 €, mora biti najavljen i uplaćen u agenciji pre polaska na put) ,

 

 

NAPOMENE U VEZI FAKULTATIVNIH IZLETA :

Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije…Termini fakultativnih izleta supromenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti. Fakultativni izletisu organizovani od strane lokalne agencije, ino-partnera Organizatora putovanja. Svu odgovornost prilikom izvodjenja fakultativnih izleta snosi ino-partner.

 

OPIS I LOKACIJA HOTELA: smeštaj je u St. Peterburgu i Moskvi (Rusija) u navedenim hotelima do popune mesta ili sličnim:

 • u St.Peterburgu (Rusija) sa 4*:

HOTEL BEST WESTERN PLUS VEGA HOTEL & CONVENTION CENTER 4*, Moskva www.hotel-vega.ru

Hotel je u sastavu nekadasnjeg kompleksa hotela izmailovo, danas u sklopu lanca hotel Best Western. Metro stanica je na 70-80m od hotela. U neposrednoj blizini hotela nalazi se veliki broj restorana, trzni centar, kao i velika pijaca suvenira.Samo voznja metroom do Crvenog trga traje 15 min (od hotela sa pesacenjem 25 min), sto je veoma važno za slobodno vreme . Sobe su klimatizovane i sadrže flat-screen TV sa satelitskim kanalima, lepo uređena kupatila (tuš/WC). Hotel je 2012. godine potpuno renoviran. Dorucak- švedski isto.

 

HOTEL PARK INN PRIBALTIYSKAYA 4*, St.Peterburg www.parkinn.ru/hotelpribaltiyskaya-stpetersburg

Hotel se nalazi na obali Finskog zaliva, na Vasiljevskom ostrvu, na 15 minuta voznje od centra grada, 25km od Aerodroma Pulkovo. Hotel ima 1193 sobe, modernog dizajna, sa prekrasnim pogledom na zaliv i grad, koje su prostrane, klimatizovane, opremljene TV-om (satelitski programi), telefonom, WI-FI internetom , kupatilom (tuš/WC). Dorucak- švedski sto.

 

NAČINI PLAĆANJA ARANŽMANA :

1. 30% prilikom rezervacije, a ostatakod 70% najkasnije 10 dana pre putovanja

2. 30% prilikom rezervacije, a ostatakod 70% u jednakim mesečnim ratama čekovima građana (uz doplatu od 1.5 % po mesecu, na deo koji se plaća odloženo) najkasnije do:

3.

Za polaske NOVA GODINA.………..najkasnije do 15.04.2018.

4. Platne kartice (Visa, Dina, Master, Maestro, American Express)

5. 30% prilikom rezervacije, a ostatak od 70% do 6 jednakih mesečnih rataBEZ KAMATE – ovaj način plaćanja važi samo za korisnike kreditnih platnih kartica Banke Inteza (Visa, Master i American Express) i direktne prijave i uplate u turističkoj agenciji Viva

6. 30% prilikom rezervacije, a ostatak od 70% do 6 jednakih mesečnih rata BEZ KAMATE – ovaj način plaćanja važi samo za korisnike kreditnih platnih kartica Komercijalne banke (Visa, Master i Dina) i direktne prijave i uplate u turističkoj agenciji Viva.

7. Potrošački krediti banaka od 3 – 24 meseca, a na osnovu profakture koja mora biti realizovana najkasnije 10 dana pred put

 

 

Organizator putovanja: VIVA travel

POPUSTI ZA RANE UPLATE


ZA AKTUELNE POPUSTE

- KONTAKTIRAJTE AGENCIJU -

CGS subagent